Beste klant
Want bij PrintConcept.be staat service voorop! Je ziet, dankzij jouw vertrouwen kunnen jij, wij en PrintConcept.be dingen waarmaken en realiseren. Bedankt!
With love,

RAZENDSNEL KLAAR:
Bestelling maandag vóór 11u00 – verzending dinsdag
Bestelling woensdag vóór 11u00 – verzending donderdag
Bestelling donderdag vóór 11u00 – verzending vrijdag
IDEAAL VOOR: promoties, POS-reclame, aankondigingen, productlanceringen, …
RUIME KEUZE:beschikbaar in ECO, classic en affiches kleine oplage
With love,
Emma
Huisstijl checklist:
Je huisstijl zorgt ervoor dat je onderneming makkelijk en snel herkenbaar is.
Verhoog je herkenbaarheid trek ze door in al je communicatie: je briefpapier, naamkaartjes, enveloppen, ... Hoe groter de visuele eenheid van je onderneming, hoe sterker je merk.
Het belangrijkste onderdeel van je huisstijl is het logo. Een logo kan een woordmerk zijn, waarbij de naam van je organisatie wordt vormgegeven. Het kan ook een beeldmerk zijn, waarbij de afbeelding het opvallendste onderdeel is. Een combinatie van beide kan uiteraard ook.
Laat je logo eerst in zwart-wit ontwerpen. Als dat werkt, zal het in kleur zeker werken. Let op met dégradé en rasters, die kunnen in bepaalde toepassingen problemen geven.
Zorg ervoor dat je meteen verschillende bestandsformaten van je logo maakt. Een jpg- of gif-logo is goed voor digitale toepassingen, maar de resolutie is te laag voor drukwerk. Gif is goed voor logo's met een beperkt aantal kleuren. Jpg is ook goed voor meer kleuren en zelfs foto's. In tegenstelling tot jpg en gif kun je een vectorieel logo zoveel vergroten als je wil zonder kwaliteitsverlies. Meestal is dat een eps-bestand.
Voorzie je logo van een krachtige baseline. Dit kan verwijzen naar de positionering van je onderneming, een verduidelijking geven van je service, een extra kwaliteit in de verf zetten, ...
Kleuren roepen emoties op, zowel positieve als negatieve. Voor een logo wordt vaak één hoofdkleur en één steunkleur gebruikt. Hou er rekening mee: slechts een beperkt aantal kleuren ziet er in druk én digitaal hetzelfde uit.
Daarnaast spelen ook allerlei vormelijke elementen een rol: lettertype, witruimte, afbeelding, ... beïnvloeden ook je uitstraling. Welke indruk wil je maken: jong, betrouwbaar, ECO-minded, dynamisch, …
Vermijd verrassingen, stel een huisstijlhandboek op. Hierin neem je alle richtlijnen en regels op over kleurgebruik, afmetingen en gebruik van je logo, gebruik van witruimtes, ...
Een naamkaartje is een onmisbaar instrument voor elke ontwerper of ondernemer in het algemeen. Het weerspiegelt het imago van je bedrijf en, belangrijker, het vertegenwoordigt jou als creatief professional.
Een naamkaartje geeft je potentiële klanten een eerste indruk over wie je bent, wat je kan en over hoe professioneel je bent. Want laten we eerlijk zijn, kwaliteit en eerlijke prijzen spreken niet altijd voor zich. Professionaliteit wel. En dat is tot slot waar je klanten naar op zoek zijn: iemand waarop ze kunnen rekenen, vertrouwen en die uiteindelijk aflevert waar ze om gevraagd hebben. Dat moet je naamkaartje uitstralen.
Gebruik de tutorials die we hier voor jou opgelijst hebben om je naamkaartjes een elegante uitstraling te geven. Hoe maak je een naamkaartje dat weergeeft wie je bent, wat je doet en hoe je het doet? Helaas, er bestaat geen pasklaar antwoord op deze vragen. Alles hangt af van je persoonlijke creativiteit. Er bestaan wel basisrichtlijnen en doelstellingen over wat er op een naamkaartje moet staan. Deze tutorials helpen je alvast goed op weg!
Stilstaan is achteruitgaan, dat geldt ook voor grafisch designers. Een goed grafisch designer is voortdurend op zoek naar manieren om zichzelf en zijn ontwerpvaardigheden te verbeteren.
In deze tip vind je een antwoord op enkele veelgestelde vragen over design en wat er bij komt kijken: Moet ik kunnen tekenen? Hoe kan ik mijn werkproces verbeteren? Waar vind ik inspiratie? Hoe kan ik als designer evolueren? Deze vragen werden voorgelegd aan 30 grafisch designers, hun antwoorden vind je hier terug.
Ben jij ook grafisch designer en wil je jezelf verbeteren? Deze infographic biedt een antwoord op vragen die ook jou bezighouden en helpt je zo je designskills naar de volgende level te tillen.
Gebruik je sociale media om je merk of bedrijf te promoten? Dan is de kans reëel dat de aangeboden thema's en sjablonen niet volstaan om jezelf te onderscheiden in de massa. De grootste impact bereik je door je eigen profiel te ontwerpen dat duidelijk los staat van alle andere profielen en waar je belangrijke informatie over jezelf kan weergeven.
Sommige van onze favoriete sociale netwerken laten deze personalisatie toe, maar er zijn een aantal trucjes die je veel tijd en frustratie kunnen besparen wanneer je je eigen persoonlijke profiel creëert. Hoewel geen van deze het oog van een grafisch ontwerper kunnen vervangen, helpen ze je wel een idee te krijgen van de layout die je zoekt.
En nu, aan de slag!
Ontwerp je persoonlijk profiel.
Abonneer je zeker ook op de PrintConcept.be Facebook en Twitter accounts (PrintConcept_be)!
Surf zeker eens langs deze sites boordevol unieke logo's.
Ben je op zoek naar een strak designer logo, een logo dat nostalgie uitstraalt of toch meer een speels logo? Laat deze sites de inspiratiebron zijn voor jouw logo, laat je meevoeren en get inspired!
QR codes (Quick Response codes) zijn tweedimensionale barcodes die je met je mobiele telefoon kunt scannen. De code kan met een simpel stukje software eenvoudig omgezet worden in tekst of een domeinnaam. QR codes maken de cross-over van print naar mobiel internet eenvoudig en zijn voor zowel de adverteerder als de eindgebruiker interessant.
Een mooi voorbeeld van het gebruik van QR codes komt van Go-Tan, producent van Aziatische levensmiddelen. Zij plaatsten een QR code op de verpakking van het product Wok-essentials. De QR code verwees naar een mobiele website met recepten en boodschappenlijstjes.
“We wilden al langer QR codes introduceren in Nederland. Met de doorbraak van mobiel internet was de tijd rijp voor QR codes. Dit omdat we de consument wilden bereiken op de mobiele telefoon door een pull in plaats van push techniek. Een belangrijke succesfactor is dat het maken van QR codes gratis is net zoals het maken van de readers. Bovendien is het gemakkelijk in het gebruik. In het buitenland worden QR codes al veel gebruikt. Ze zijn te vinden in bijvoorbeeld de Londense metro en in videoclips. In Japan zijn ze echt overal te vinden: op producten, in magazines, in bushaltes en zelfs op grafstenen!”
“Je start de QR reader op je mobiele telefoon. Een camera op de telefoon is hierbij vereist. Vervolgens zie je de scanner op het beeldscherm van je telefoon verschijnen. Je houdt de scanner voor de code en deze vertaalt het automatisch naar tekst of een domeinnaam. De weergegeven domeinnaam kun je vervolgens openen in de browser van je mobiele telefoon. Sommige scanners vereisen dat je een foto maakt van de QR code en deze laat vertalen door op translate te drukken.”
“De campagne van Go-Tan was zeer succesvol. One Shoe heeft tienduizend flesjes Wok-essentials voorzien van QR codes en we kregen in de actieperiode 1200 bezoekers op de mobiele website. One Shoe heeft QR codes inmiddels ook ingezet bij een makelaar en bij het Utrechts Monumenten Fonds (het eerste monument ter wereld met QR code).
Het businessmodel is eenvoudig. Om een crossmediale campagne met QR codes effectief te realiseren, moet je verwijzen naar een mobiele website. Print is meestal de basis van waaruit de crossover plaatsvindt naar het mobiel internet. One Shoe realiseert naast (mobiele) websites ook complete print campagnes in huis.”
“QR codes zijn een uitvinding van het Japanse bedrijf Denso Wave. Inmiddels zijn er veel readers op het internet te vinden waarbij de Kaywa reader de bekendste is. Op www.qrcode.nu is een verzameling te vinden van readers en QR code generators.”
Een QR of barcodereader is gratis te downloaden via www.qrcode.nl.
Het juiste papier kiezen voor je drukwerk kan lastig zijn. Papier vertelt over de functie van het product, het gaat over gevoel en kwaliteit. Daarom is het een cruciaal onderdeel van de algehele ervaring van je eindproduct.
Je kan best op voorhand nadenken over je papierkeuze , zelfs nog voor je op computer begint te werken. Niet alleen om het gevoel goed te krijgen, maar ook om problemen bij het afdrukken en overbodige kosten te vermijden. Zo kan je de productie en het ontwerpen van je product optimaliseren volgens je papierkeuze.
Hier zijn enkele van de dingen om in gedachten te houden bij de keuze van de papiersoort voor je drukwerk.
Infographics zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Als je eens om je heen kijkt, sta je versteld van de hoeveelheid datavisualisatie, bewegwijzering en uitleganimaties, die onderdeel zijn van ons dagelijks leven.
In dit tijdperk van information overload bieden infographics uitkomst. Infographics kunnen voor structuur en duidelijkheid zorgen. Door complexe data te visualiseren worden ze begrijpelijker.
Bij het maken van een effectieve infographic hoort een handleiding. Lees hier hoe je een effectieve infographic maakt.
Heb je een expositie of een beurs in het vooruitzicht of zou je graag eens deelnemen aan een beurs? Als je zoiets plant, heb je een goed plan van aanpak nodig. Anders verspil je je investering of, erger nog, maak je een belabberde indruk op potentiële klanten.
Deelnemen aan een beurs doe je niet zomaar voor een appel en een ei. Een plaats huren, een stand ontwerpen, brochures en flyers printen, ... Het prijskaartje dikt al snel aan!
Beurzen trekken een heel divers publiek aan. Sommigen hebben dringend nood aan een snelle oplossing, anderen weten misschien zelfs nog niet dat ze jou product of service nodig hebben!
Valt je beurs in het weekend? Dan krijg je hoogtstwaarschijnlijk ook goodie bag-verzamelaars over de vloer. Personen die besloten hebben hun zaterdag door te brengen op een beurs. Het is belangrijk potentiële klanten te kunnen onderscheiden van deze dagtrippers.
Je hebt ervaring met webdesign en je bent klaar om printdesigns te maken? Dit artikel is voor een nieuwe generatie ontwerpers die de sprong in de andere richting willen wagen. Wij vereenvoudigen de overstap met enkele poepsimpele en praktische tips.
Als je veel kleine bedrijven als klant hebt, zullen zij hoogstwaarschijnlijk niet alleen een website en een logo nodig hebben, maar evengoed naamkaartjes, briefpapier en andere huisstijlproducten. Misschien zelfs ook printadvertenties om hun bedrijf te promoten in de krant! Met andere woorden, als jij je klanten een totaalpakket kan aanbieden met zowel print- als onlinevaardigheden kom jij bovenaan het lijstje van voorkeurspartners te staan.
Met dit artikel willen we je laten zien dat je niet zomaar op een dag kan opstaan, Photoshop openen en beslissen dat je een ontwerper voor print wordt. Je kennis als webdesigner helpt, maar er zijn nog heel veel specifieke vaardigheden die je jezelf eigen moet maken om een volwaardig printdesigner te worden. Alles van de creatie tot de afwerking van een template voor print is een zeer specifiek proces. Neem even kort de tijd om door deze informatie te gaan en bereik sneller je doel.
Kom meer te weten over: resolutie, kleurgebruik, photoshop, bleed en design trends.